Patric Bergemalm

Patric Bergemalm är Ejdestedts servicechef samtidigt som hans uppdrag är att vara Ejderstedts fasta supportresurs vilket innebär att Patric med hjälp av telefon, mail och datauppkopplingar hjälper Ejderstedts kunder med deras eventuella behov av alltifrån programuppdateringar till felsökningar som går att identiferas på distans.

 

Patric har en erfarenhet av Ejderstedts eftermarknad sedan våren 2007 och han arbetar mot samtliga leverantörers supportavdelning där han dagligen rör sig både hemvant och uppskattat.

 

Patrics leverantörsansvar är Friulmac och Tekna där Patric deltar vid leveranstester och överlämnande i samband med större installationer.

 

Patric som har sina industrierfarenheter som produktionsledare, CNC operatör samt service och underhållsansvarig.

 

Patric säger: "Jag åker själv gärna ut i samband med installationer och andra komplicerade tekniska uppdrag för att informera mig om de praktiska förhållanden som råder hos våra kunder vid en installation. Jag tycker samtidigt att det är viktigt att vara mer än bara en telefonröst när vi skall diskutera teknik i framtiden.

 

Utöver teknikfrågor pratar jag gärna Gävle Hockey eller svåra domslut inom både fotboll och bandy där jag själv är domare på fritiden"

 

Patric Bergemalm

Servicechef, eftermarknad, support och service

Patric Bergemalm

 

Servicechef

eftermarknadssupport och service

 

+46(0)36 - 31 22 97

patric.bergemalm@ejderstedts.se